top of page

INFORMAȚII ȘI REGULAMENT

Pentru o bună desfășurare, următoarele reguli sunt obligatorii pentru toți participanții. De asemenea, mai jos veți găsi numeroase alte informații legate de eveniment.

mike-erskine-S_VbdMTsdiA-unsplash.jpeg

Cum se ajunge în tabără?

Locația exactă a intrării în incintă este marcată pe hartă aici: Click aici pentru locația Google. Puteți căuta pe Google Maps locația „Remotivat”. Pe ruta București-Brașov este pe partea dreaptă, la 2.3km după Hanul „Cotul Donului”. Cine folosește aplicația Waze, căutați ”Tabăra YMCA”. Cele mai apropiate gări de tren sunt ”Timișul de Sus” la 1.1 km și ”Predeal” la 7.4 km distanță.

De când pot ajunge în tabără?

Primul punct în program joi, 31 august, va fi masa, la ora 17:00. Amplasarea corturilor se va desfășura înaintea mesei. Accesul la locație este permis oricând începând cu ora 10:00.Pentru buna organizare a evenimentului, camparea se va desfășura joi de la ora 10:00 până la 16:00. Încă de la sosire respectați indicațiile reponsabililor pentru parcarea mașinii și amplasarea cortului.

Ce trebuie să am la mine?

Cei care au ales să stea la cort trebuie să vină cu echipamentul personal de campare. Echipamentul de campare NU este pus la dispoziție de către organizatori!

Echipament obligatoriu de campare:

☐ Cort de munte
☐ Izopren (chiar dacă aveți și saltea, izoprenul este obligatoriu, salteaua se răcește foarte ușor fără izopren!)
☐ Sac de dormit de munte (noaptea temperatura poate coborî la 10°C)

Alte obiecte necesare:

☐ șapcă / pălărie de soare
☐ cremă / spray de protecție solară
☐ lanternă

☐ încălțăminte impermeabilă (seara și dimineața iarba este udă de la rouă)
☐ îmbrăcăminte adecvată unei tabere de munte (inclusiv haine groase)
☐ pelerină de ploaie
☐ obiecte de igienă personală (inclusiv hârtie igienică, șervețele umede, prosop, periuță de dinți, pastă de dinți)
☐ scaun de camping (+masă de camping opțional)
☐ rucsac mic și bocanci pentru drumeție
☐ o sticlă pentru apă reutilizabilă (va există sursă de apă potabilă certificată în tabără)

 medicamente de uz personal (ex: antialergice, de durere, etc.)

Întâlnirile se vor desfășura într-un amfiteatru în aer liber. Pentru confortul dumneavoastră, vă recomandăm să aveți ceva de stat de pus pe treptele amfiteatrului (izopren, pernă impermeabilă), protecție pentru soare (șapcă/pălărie), pelerină de ploaie.

Despre masă

Organizatorii vor oferi 3 mese / zi, prima fiind joi seara între orele 18:00 și 19:30, iar ultima servire va fi prânzul de duminică. NU este nevoie să aduceți vesela proprie. Va fi pusă la dispoziție de organizatori.
 

Reguli pentru siguranță

Vă reamintim că este foarte important să nu păstrați alimente/gunoi în corturi, deoarece acestea pot atrage atenția animalelor sălbatice.

Rugăm atenție sporită la animale sălbatice după lăsarea întunericului și deplasarea doar în grupuri, în perimetrul amenajat al tebarei, cu lanternele pornite.

Înscrierea

Înscrierea se desfășoară exclusiv pe pagina de internet a evenimentului. Plata se face online, cu cardul, în momentul plasării comenzii de bilete.

Chiar dacă este gratis, se vor înscrie și copiii sub 5 ani, pentru o bună planificare a activităților pentru copii.

Voluntariat

În urma experiențelor de anul trecut, venim în întâmpinarea participanților care doresc să ajute la buna organizare a evenimentului, punând la dispoziție înscrierea ca voluntar.

Locurile sunt limitate.

Voluntarii adulți beneficiază de un preț redus de participare. Voluntarii studenți beneficiază de gratuitate.

La completarea formularului de înscriere, cei care doresc să se contribuie trebuie să bifeze o singură activitate la care să participe ca voluntar. Nu este posibilă înscrierea ca voluntar pentru cei care nu pot asigura o prezență de joi, 31 august, ora 17:00 până duminică, 3 septembrie, ora 15:00.

Este posibilă înscrierea ca voluntar doar pentru participarea integrală, nu și la participarea de Sabat.

Activități:

 • Servirea mesei - voluntarii vor sta la postul de servire a preparatelor și vor servi celorlalți participanți. La finalul meselor se vor asigura că tot spațiul destinat mesei rămâne curat. Responsabil - fr. Valentin Burduloi

 • Curățenie la grupurile sanitare - voluntarii vor avea la dispoziție materiale pentru curățarea grupurilor sanitare și a dușurilor de 3 ori pe zi (sau de câte ori este necesar). Responsabil - fr. Dragoș Penca

 • Gestionarea deșeurilor - voluntarii vor avea la dispoziție saci de gunoi și se vor asigura că schimbă la timp sacii din coșurile de gunoi din toată tabăra, atunci când acestea se umplu. Sacii plini vor fi depozitați în zona indicată de organizator. De asemenea, se vor asigura că nu rămân deșeuri pe jos pe toată suprafața taberei. Voluntarii vor avea la dispoziție și mături pentru curățarea amfiteatrului după fiecare plen. Responsabil - fr. Dragoș Penca

Participarea de Sabat

La ediția II a evenimentului Remotivat există posibilitatea participării doar în Sabat. Participarea este posibilă doar cu dovada înscrierii și a achitării taxei de participare. Aceasta permite accesul în tabără sâmbătă, 2 septembrie, între orele 8:00 - 24:00. Nu este posibilă camparea sau amplasarea rulotei. Nu este posibilă participarea fără plata taxei de înscriere, nici prezența cu mâncare la pachet, deoarece taxa nu reprezintă doar plata mesei, ci și toate celelalte cheltuieli care fac posibilă organizarea activităților (toalete, tehnic, pază, utilități, servicii web, amenajare spații, sceno-tehnică, materiale etc.)

Programul

 • Evenimentul începe joi, 31 august 2023 și se termină duminică, 3 septembrie 2023.

 • Sosirea și camparea se realizează doar joi, 31 august 2023. Pentru a preveni situații neplăcute generate de aglomerarea traficului pe DN1, organizatorii vor îndruma fiecare participant către locul de parcare, respectiv de campare, și tot aceștia vor asista și plecarea duminică, 3 septembrie 2023.

 • Nu va fi posibilă o participare “parțială”, din motive logistice, toți participanții trebuie să ajungă joi, 31 august, până la orele 16:00 și să fie pregătiți pentru a rămâne până duminică, 31 august. Singura excepție este participarea de Sabat.

 • Programul zilnic se desfășoară în intervalul 7:00 – 23:00. Detaliile programului vor fi disponibile la deschiderea evenimentului.

 • În paralel cu unele puncte din programul general se vor organiza activități speciale pentru copiii cu vârste între 0-13 ani. Părinții sunt rugați să verifice programul pentru a se asigura că cei mici ajung la locurile desemnate activităților speciale.

Camparea

 • Camparea se face exclusiv în cortul personal / rulotă. Acestea pot fi montate/amplasate doar în zonele special delimitate de organizatori.

 • Există posibilitatea cazării la pensiunile din împrejurimi, pe cont propriu. Contribuția de participare și celelalte reguli nu se modifică în acest caz.

 • Nu exista posibilitatea de a închiria la fata locului corturi, saltele, saci de dormit, lanterne sau alte obiecte necesare campării.

 • Sunt recomandate lanterne, baterii, scaune pliante, pături, creme de protecție solară, pălărie/șapcă, creme de protecție împotriva insectelor, umbrele/pelerine de ploaie.

Parcarea

 • Parcarea se face în locurile special amenajate, sub îndrumarea organizatorilor, pe pajiștea de la intrare.

 • Din cauza lipsei unui drum cu dublu sens nu este posibil ca mașinile să urce pe platoul pe care vor fi amplasate corturile. Pentru a ușura transportul bagajelor mai grele de la mașină până la locul de amplasare a corturilor, organizatorii vor pune la dispoziția participanților un mijloc de transport al acestora.

Masa

 • La sosirea în tabără fiecare participant va primi o brățară de plastic, pe care este rugat să o păstreze pe toata durata evenimentului, ce ii va permite accesul în zona de servire a mesei oferite de organizatori.

 • Accesul la masă se va face în 2 ture, în funcție de culoarea brățărilor adulților.

 • Meniul este ovo-lacto-vegetarian.

 • Programul include următoarele mese:

  • joi seara: o masă

  • vineri și sâmbătă: trei mese

  • duminică: două mese

 • Masa se va servi în spațiul pus la dispoziție de organizatori.

 • Apa potabilă va fi pusă la dispoziție de organizatori, recomandăm participanților să nu aducă apă plată îmbuteliată pentru uz personal, pentru reducerea cantităților de deșeuri.

 • Este puternic descurajată păstrarea oricăror alimente în cort, mirosul acestora putând atrage urși chiar de la distanțe de câțiva kilometri!

Igiena personală

 • În spații special amenajate sunt disponibile toalete (curățate zilnic) și dușuri (cu apă caldă). Participanții trebuie să aibă un comportament civilizat și să participe activ la menținerea curățeniei în zonă.

 • Este util ca fiecare participant să își aducă prosoape proprii și articole de igienă personală.

Reguli generale

 • Pe întreaga durată a taberei toți participanții trebuie să respecte îndrumările organizatorilor. Acestea au menirea de a asigura desfășurarea în condiții optime a tuturor activităților și de a preveni incidente neplăcute.

 • La sosirea la locația evenimentului, participanții vor primi din partea organizatorilor o brățară și alte obiecte cu sigla evenimentului.

 • Programul, regulamentul și planul taberei vor fi afișate lângă cabană.

 • Toți participanții trebuie să contribuie activ în vederea menținerii curățeniei: nu se vor arunca ambalaje sau gunoaie decât în zonele special amenajate. Nici materiale considerate biodegradabile NU se vor arunca pe jos.

 • În cazul în care există situații speciale de care organizatorii ar trebui să țină cont, participanții sunt rugați să le comunice în prealabil la numărul de telefon/emailul afișat la secțiunea „Contact” a paginii de internet a evenimentului.

 • După terminarea programului, pe timpul nopții, participanții sunt rugați să păstreze liniștea în zona corturilor, respectând astfel pe cei ce se odihnesc. Este, de asemenea, recomandat să se evite utilizarea de lanterne sau reflectoare puternice orientate direct spre corturi.

 • Se vor respecta toate măsurile de siguranță specifice campării în natură, astfel încât să se evite incidente precum incendii sau alte accidente.

 • Participanții vor avea o atitudine respectuoasă față de toate persoanele din tabără și nu vor deranja prin comportamentul lor pe ceilalți participanți sau pe organizatori.

 • Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru accidentele cauzate de nerespectarea prezentului regulament.

 • Organizatorii pun la dispoziția participanților un număr limitat de prize pentru încărcarea dispozitivelor electronice.

 • Tabăra are un punct de prim ajutor unde pot fi tratate răni minore și pot fi administrate unele medicamente generice, fără rețetă. Recomandăm participanților să aibă în bagajul personal medicamente de care știu că pot avea nevoie (ex: antialergice, de durere).

 • FOTO – VIDEO: pe parcursul evenimentului vor fi realizate fotografii și vor fi făcute înregistrări video ce ar putea fi postate în mediul online, precum și difuzate în cadrul unor emisiuni ale Speranța TV. Participarea la acest eveniment constituie acordul cu privire la înregistrarea și publicarea imaginii și acțiunilor personale surprinse pe durata desfășurării evenimentului.

bottom of page